NOVOGRADNJE: Predstavitev projektov

Naselje Rakovnik

Medvode

Naselje Rakovnik, Medvode je naselje pametnih, energijsko varčnih hiš. Sodobna arhitekturna zasnova in izjemna oprema zagotavljata vrhunski življenjski standard. Lokacija vam omogoča umik od dinamičnega urbanega življenja, neposreden stik z naravo in hkrati hiter dostop do vse pomembne infrastrukture.

ZASNOVA

Oblikovanje naselja izhaja iz želje po mirnem, družinskem bivalnem okolju ob robu gozda. Stanovanjski objekti so na lokacijo umeščeni tako, da zagotavljajo maksimalno osončenost ter ustvarjajo in ohranjajo odprte zelene površine. V naselju je predvidenih 31 stanovanjskih enot. V prvem obdobju se gradi 10 objektov tipa A, B in C, ki so predvideni za vselitev konec leta 2018.Dostop do objektov je s severne strani, z obstoječe dovozne ceste. Celotno naselje je območje nizke hitrosti, zato je na obeh obračališčih, ki sta slepa žepa prometnic, urejeno košarkarsko igrišče z enim košem. Z obeh prometnih krakov je možen dostop v gozd, na sprehajalne poti in površine namenjene druženju.TEHNIČNI OPIS

Hiše so zasnovane kot enodružinski stanovanjski objekti v dveh nadzemnih etažah, brez kleti. Vse hiše ne glede na tip vsebujejo vhod, predprostor, WC, dnevno sobo z jedilnico, kuhinjo, stopnišče, shrambo, predprostor, kopalnico, tri spalnice in balkon. Nadstropju pripada zunanji balkon, pritličju pa dve tlakovani terasi od koder se odpirajo pogledi v naravo in Kamniško Savinjske Alpe.

Sodobna arhitektura zagotavlja veliko zastekljenih odprtih površin, ki omogočajo naravno svetlobo in povezanost bivalnega prostora z vrtom.
 Hiše so zgrajene v kombinaciji klasične opečnate gradnje z armiranobetonskimi konstrukcijami in kvalitetnimi izolacijskimi materiali. Tehnologija gradnje zagotavlja izjemno energijsko učinkovitost stavb, ki v najmanjši možni meri obremenjujejo okolje.

Premišljeno notranjo ureditev dopolnjuje izbira kakovostnih materialov, izbranih ponudnikov:

 • V vseh prostorih, razen v sanitarnih in kopalnici v nadstropju, je kot zaključni talni sloj kvalitetni gotovi troslojni panelni hrastov parket, natur kvalitete, oljen.
 • V sanitarnih prostorih, na balkonskih ložah in terasah objektov je kvaliteten granitogres.
 • V kopalnicah je kvalitetna sanitarna oprema z vgrajeno walk-in tuš kabino, nadglavno prho (rain shower) in talno kanaleto.
 • Okna in balkonska vrata so izdelana iz lesenih profilov, zastekljena z visoko toplotno izolativno troslojno zasteklitvijo.
 • Okna in lože imajo vgrajena zunanja senčila (žaluzije) z električnim krmiljenjem.
 • Vhodna vrata so protivlomna in imajo elektro ključavnico (za odpiranje vrat preko pametnih inštalacij) in možnost odpiranja na prstni odtis..

Hiše imajo sistem talnega ogrevanja v obeh etažah.

 • Vsak objekt ima tudi svojo toplotno črpalko voda-zrak ter vodni filter, ki na vstopu vode v objekt, očisti vodo nesnag, trdih delcev.
 • Hiše imajo vgrajeno visoko kakovostno prezračevalno napravo/rekuperacijo, ki omogoča stalen dotok svežega zraka, ki se ob vstopu v hišo prefiltrira in ogreje s toploto odpadnega zraka, kar pomeni višjo kakovost bivanja in varčevanje z energijo.

Pametne inštalacije upravljajo vhodna vrata, senčila, razsvetljavo, vtičnice, domofon in alarmni sistem. Sistem omogoča bivalno udobje in racionalno rabo energije. Upravljanje sistema pametnih inštalacij je možno posredovati na mobilne naprave. Preko mobilnih naprav je možno upravljati tudi toplotno črpalko (ogrevanje hiše).

Varnost zagotavljajo vgrajen sistem za javljanje požara, sistem za javljanje ogljikovega monoksida, alarmni sistem in tri varnostne kamere, ki jih prav tako lahko upravljate prek svojega mobilnega telefona. Alarmni sistem omogoča med drugim javljanje v primeru odprtja oken.

 

Premium paket* (že vključen v ceno) vključuje:

 • Gira pametne inštalacije,
 • troslojna lesena okna, velikih dimenzij,
 • električne žaluzije,
 • sistem za javljanje požara, sistem za javljanje ogljikovega monoksida, alarmni sistem in tri varnostne kamere, ki jih je mogoče upravljati preko telefona,
 • vrhunsko sanitarno opremo in keramiko,
 • vodni filter za trdne delce,
 • walk-in tuš kabino, nadglavno prho (rain shower) in talno kanaleto,
 • toplotno črpalko in talno gretje in
 • prezračevalno napravo (rekuperacija).

Video povezavo o naselju si lahko ogledate na povezavi. Več podrobnosti o cenah in tlorisih pa si lahko ogledate tukaj.

Prodajamo lastne nepremičnine.

Obiščite nas tudi na 

PONUDNIK:
Iskra d.d.
Stegne 21
1000 Ljubljana

MOBILNA ŠTEVILKA: +386 41 300 800
ELEKTRONSKI NASLOV: info@naselje-rakovnik.si

Spletna stran projekta: https://naselje-rakovnik.si/

Energ. razred:  EI ni potrebna (334.člen EZ-1)

Prodajalec: Iskra, d.d.
Naslov: Stegne 21, 1000 Ljubljana
Telefon: 041/300-800
E-pošta: info@naselje-rakovnik.si
Spletna stran: https://naselje-rakovnik.si/
Investitor: Iskra, d.d., Stegne 21, 1000 Ljubljana