Nova soseska EWOL Senior, Koper
Novogradnje Projekti Slovenija Južna Primorska Nova soseska EWOL Senior
O investitirju, kontakt

Ponudnik
Dom navtika d.o.o.

Naslov
Ferrarska ulica 17,
6000 Koper - Capodistria

Telefon
+386 41 890 123 +386 40 882 008

E-pošta
[email protected]

Spletna stran
ewol-senior.si/

Investitor
Dom navtika d.o.o.


Natisni oglas
Pošlji povpraševanje

Obrazec je zaščiten z reCAPTCHA in Google varstvom podatkov ter splošnimi pogoji.


Deli na Facebook Deli na Twitter

Nova soseska EWOL Senior

Južna Primorska - Koper

V stanovanje za starejše, namesto v dom za ostarele.

Ob poslovno-stanovanjski soseski EWOL Residence ob Ferrarski ulici v Kopru, že dobiva obrise novi objekt EWOL Senior, prilagojen kupcem, starejšim od 55 let. Grajen je v šestih etažah s skupno 57 stanovanji. Kletni prostori so namenjeni garaži in shrambam. Vsakemu stanovanju pripada eno parkirno mesto. V prvem, drugem, tretjem in četrtem nadstropju je na voljo po šest stanovanj različnih kvadratur. Objekt bodo krasili balkoni različnih velikosti, čudovito pročelje, pogled na mestno jedro ter urejena okolica s parkom. Arhitekturna zasnova prebivalcem zagotavlja ustvarjalno kulturo bivanja, značilno za mesto Koper, ki v blagi sredozemski klimi pretežni del leta preživijo na prostem. Zunanja podoba objekta vnaša elemente, ki odražajo identiteto mesta in način življenja v koraku s časom.

Stanovanja v soseki EWOL Senior so namenjena izključno kupcem, ki so na dan podpisa pogodbe stari vsaj 55 let. Prav tako morajo ta starostni prag izpolnjevati vse osebe, ki v stanovanju bivajo. Slednje ne velja v primeru spremljevalcev, bivanja oseb s posebnimi potrebami ali invalidov. 

Pri načrtovanju objekta so na prvo mesto postavili varnost. Stanovalcem bo 24 ur na dan, vse dni v letu, na voljo varnostnik oziroma nadzornik objekta, ki se bo odzival tudi na morebitne klice v sili. Stanovanja bodo opremljena s komunikacijsko infrastrukturo, ki bo omogočala vzpostavitev klica v sili. Nekatere specifične tehnološke rešitve bo mogoče, glede na željo kupca, tudi individualno nadgraditi.

Namestili bodo širša vrata in prilagojeno kopalniško opremo, da jo bodo lahko uporabljali tudi tisti, ki uporabljajo hojico ali invalidski voziček. Na stenah bodo oprijemala, kot pripomoček da se lahko starejši lažje dvigne oziroma ne izgubi ravnotežja. 

Ker je največja težava, s katero se soočajo starejši osamljenost, bodo spodbujali medgeneracijsko druženje. Soseska bo umeščena v okolje, kjer bodo imeli na voljo različne storitve in možnost druženja med sabo in z drugimi. Uredili bodo park s klopmi in igrali za otroke, fitnesom na prostem za starejše, morda balinišče. V pritličju objekta bo kavarna, na voljo bosta tudi večnamenska prostora za druženje, predavanja, razgibavanje.

Štirinadstropen objekt bo opremljen z dvigali, imel bo garažo in kletne shrambe. Velikost stanovanj bo od 40 do 75 m2 po ceni 3.500 EUR/m2. Gradnja naj bi bila zaključena predvidoma konec leta 2023 ali v začetku 2024.  

PONUDNIK:
Dom Navtika d.o.o.
Ferrarska 15
6000 Koper

KONTAKTNI PODATKI:
Telefonska številka 1: +386 41 890 123
Telefonska številka 2: +386 40 882 008
Spletna stran: https://ewol-senior.si/ 
E-pošta: [email protected]

Galerija - Nova soseska EWOL Senior

Nova soseska EWOL Senior

  • stanovanja za starejše;
  • za varno in udobno starost;
  • balkoni in čudovito pročelje;
  • varovanje 24 ur na dan;
  • komunikacijska infrastruktura;
  • prilagojena kopalniška oprema;
  • medgeneracijsko druženje;
  • dvigala;