NOVOGRADNJE: Predstavitev projektov

Rezidenca Blejski biser

Bled86 NOVIH STANOVANJ NA BLEDU


LOKACIJA:
V središču Bleda, v bližini novega Mercatorja, se gradita dva nova stanovanjska objekta s pripadajočo zunanjo in parkovno ureditvijo. Med objektoma je predvidena ureditev manjšega trga. Dostop do objektov je predviden preko individualnega uvoza s Ceste na Dobe.
OBJEKT:
Načrtovana soseska predstavlja korak k doseganju višje ravni psiho - fizičnega počutja. Objekt bo energijsko varčen ( nizki fiksni stroški za elektriko, gretje... ) in zgrajen po najnovejših standardih, ki sledijo današnjemu dinamičnemu, aktivnemu in zdravemu načinu življenja. Objekt je arhitekturno zasnovan za gradnjo oskrbovanih stanovanj in sledi predpisom tega območja. Na parceli velikosti 7100 m2 sta predvidena dva objekta s tremi etažami ( K + P + 2 ), ki skupaj vsebujeta 86 stanovanjskih enot. V objektu se v pritličju in prvem nadstropju nahaja 60 OSKRBOVANIH STANOVANJ, v drugem nadstropju pa 26 STANOVANJ ZA VSE GENERACIJE. Projekt je zasnovalo projektantsko podjetje Ržišnik Perc, katero ima dolgoletne izkušnje na področju načrtovanja in inženirskih storitev. Objekta sta z daljšimi stranicami orientirana v smeri S - J, kar stanovanjem omogoča optimalno osončenje v vseh letnih časih. 
Posamezne stanovanjske enote so zasnovane racionalno. V kletni garaži so prostori za parkiranje, shrambe in kolesarnica. Energetska učinkovitost stavbe je dosežena s kakovostnim toplotnim ovojem stavbe, okna so dobro izolativno zastekljena, vgrajene so prezračevalne naprave z rekuperacijo, ki odvzemajo toploto odpadnemu zraku in jo vračajo v prostor ter s tem zmanjšujejo potrebno energijo za ogrevanje.

TEHNIČNI OPIS:
Gradbena konstrukcija: objekt
 je zasnovan kot masivna armirano betonska zgradba z armirano betonskimi ploščami in armirano betonskimi stenami.
Fasada: fasada objekta bo izvedena kot kontaktna fasada s tankoslojnim ometom. Fasada bo toplotno izolirana po celotnem obodu v debelini 20 cm.
Okna: okna bodo PVC izvedbe z dobro izolativno zasteklitvijo ( 3 slojna okna ) z ustreznimi karakteristikami glede toplotne prehodnosti. Za senčenje so predvidene zunanje žaluzije.
Predelne stene
: predelne stene v stanovanjih bodo izvedene iz mavčno kartonskih plošč.
Vrata v garažo: dostop do garaže je prek kletne etaže. Dovoz je zaprt s hitro tekočimi rolo vrati.
Vhodna vrata v stanovanja
: vrata v stanovanja bodo proti-vlomna.
Notranja vrata: vsa notranja vrata v stanovanjih bodo lesena suho montažne izvedbe.
Tlaki: Na hodnikih in stopnicah je predvidena obloga iz keramike, v stanovanjih pa hrastov parket, razen tlakov v sanitarnih prostorih, kjer je predvidena keramika.
Varnost: poleg proti-vlomnih vhodnih vrat v stanovanja, je v pritličnih stanovanjih predvidena tudi možnost izvedbe alarmnega sistema. Uvoz v klet bo zaprt s hitro-tekočimi rolo vrati  in opremljen s sistemom kontrole dostopaPovezava glavnega vhoda z vsakim stanovanjem za zagotavljanje kontrole dostopa bo omogočena prek video/govorne domofonske naprave.
Ogrevanje: je na toplotno črpalko voda-voda. V vseh stanovanjih je predvideno talno gretje.
Prezračevanjevsa stanovanja bodo imela za prezračevanje bivalnih prostorov vgrajeno lokalno prezračevalno napravo z rekuperacijo. Hlajenje je preko stropnega konvertorja v povezavi s toplotno črpalko.

 

OSKRBOVANA STANOVANJA:
Koncept oskrbovanih stanovanj Mijaks zagotavlja stanovanja, ki so prilagojena osebam v tretjem življenjskem obdobju. Stanovanja so na odlični lokaciji in ponujajo starejšim primerno velike ter prilagojene stanovanjske prostore, varen in neoviran dostop do stavbe, urejene skupne prostore namenjene druženju in možnost organizirane oskrbe, vendar šele takrat, ko in če jo bo lastnik stanovanja potreboval. Ljudem ponujamo možnost izbire višje ravni kakovosti bivanjapo dostopnih cenah.

STANOVANJA ZA VSE GENERACIJE:
Ker smo opazili, da že srednja generacija razmišlja o prihodnosti in si želi stanovanja v katerem bi lahko dočakali svojo starost, smo se odločili, da nekaj ponudimo tudi njim. V objektu je v drugem nadstropju predvidenih 26 stanovanj za vse generacije. 
Z zasnovo mešane rabe stanovanj (v objektu bodo tako navadna kakor tudi oskrbovana stanovanja) smo srednji generaciji omogočili, da v naprej razmišljajo o svoji bodočnosti in si kupijo stanovanje, ki je že v naprej arhitekturno oblikovano brez ovir (širša vrata, večji prostori, brez pragov....). Dokler teh prilagoditev ne potrebuješ, jih niti ne opaziš oziroma ima stanovanje dodano vrednost, saj so prostori večji in bolj odprti. Ko pa pride čas ko jih potrebuješ, so le te zelo pomembne. 

PRODAJALEC:
MIJAKS INVESTICIJE d.o.o.
Mokrška ulica 16C
1000 Ljubljana

Spletna stran projekta: http://www.mijaks.si
Elektronski naslov: info@mijaks.si
Telefonska številka:  01/236-17-17
Mobilna številka: 031/475-303

Spletna stran projekta: http://www.mijaks.si

Energ. razred: A2 (10 - 15 kWh/m2a)

Prodajalec: Mijaks investicije d.o.o.
Naslov: Mokrška ulica 16C, 1000 LJUBLJANA
Telefon: 01/236-17-17, 031/475-303
E-pošta: info@mijaks.si
Investitor: Mijaks investicije d.o.o.