NOVOGRADNJE: Predstavitev projektov

Soseska Modri gaj

Koper

Soseska »Modri gaj« je zgrajena neposredno pod cerkvijo Sv.Marka v Žusterni, pod cesto, ki povezuje Koper in  Izolo s centralno bolnišnico Slovenske Istre. Soseska je orientirana tako, da je iz vsake hiše omogočen pogled na morje. Koliko bo iz posameznega okna vidnega morskega obzorja bo pač odvisno tudi od hortikulturne ureditve in ne le od lokacij posameznih hiš. Tudi sicer, je izbor lokacij posameznih  stanovanjskih  enot povsem odvisna od želja bodočih lastnikov. Domačinom razgled na morje ni toliko pomemben, kot temu elementu pripisujejo pomembnost kupci iz notranjosti.  Nekdo bo premagoval stopnice, da bo v nadstropju užival v razgledu, nekdo bo pač raje sedel pod pergolo in obdeloval vrt ne glede na to, da bo moral situacijo na morju preverjati iz bližnjega parka.

V osnovi je večstanovanjska hiša tlorisnih dimenzij 14m x 17m, grajena v petih etažah. Konstrukcija je armiranobetonska in zasnovana na način, da omogoča čim večjo fleksibilnost razporejanja prostorov in notranje opreme. V kletno etažo je umeščena garažna hiša s kletnimi prostori, v ostalih etažah je predvidenih pet stanovanjskih enot različnih kvadratur. Vsa stanovanja imajo dostop preko zunanjih stopnišč. Štiri stanovanja so enoetažna, eno stanovanje pa se razteza čez 2 etaži.  Vsa stanovanja imajo priključek na plinski dimnik, vgrajene imajo instalacije za klimatsko napravo. Stavbno pohištvo je plastično, proizvajalca AJM, žaluzije pa daljinsko vodene.

Soseski kot celoti je skupen enoten sistem urejanja zunanje ureditve, ki je v mediteranskem okolju eden bistvenih elementov bivalne kulture.  Bivanje se pretežni del leta namreč odvija na prostem, na terasah, ki so v več primerih večje od same stanovanjske enote, pod pergolami  zunanje ureditve…  Soseska je že med gradnjo obzidana z  kamnitimi obodnim zidom.  Tudi dostopne poti parkirišča in podobno so izvedene v kombinaciji domačega  -  istrskega kamna, peščenjaka in apnenca, kar daje soseski, mediteranski pridih, kar bo še bolj izraženo z zasaditvijo tipično mediteranskega drevoreda in  ob postopnem individualnem urejanju tipične hortikulturne ureditve posameznih parcel.

Za podrobnejše informacije nas lahko pokličete na tel.št. 040/882-008 ali pišete na info@domnavtika.si.

 

Energ. razred: C (35 - 60 kWh/m2a)

Prodajalec: Dom navtika d.o.o.
Naslov: Ferrarska ulica 17, 6000 Koper
Telefon: 05/611-10-30, 041/890-123
E-pošta: info@domnavtika.si