NOVOGRADNJE: Predstavitev projektov

Med češnjami v Črnučah

Ljubljana Črnuče

Značilnosti lokacije

Načrtovana stanovanjska stavba leži v Ljubljani, v urbanem območju Mestne četrti Črnuče, ob Okrogarjevi ulici, ki z nadhodom čez železniško progo Ljubljana - Kamnik omogoča neposredno peš povezavo območja s središčem Črnuč.

Sočasno z gradnjo stavbe je predvidena rekonstrukcija Okrogarjeve ulice, kot varne poti v šolo.
Lokacija omogoča nekaj minutno dostopnost do vse družbene infrastrukture, kot so šola, vrtec, trgovina, banka, pošta, zdravstveni dom, cerkev ..., kar stanovalcem zagotavlja dobre pogoje za udobno bivanje.

Obrežje Save in mnoge poti gozdnatega slemena med Rašico in Dobenim ter športna igrišča v soseščini ponujajo številne možnosti tudi za prosti čas, to je rekreacijo, oddih in sprostitev v naravnem okolju.

Lokacija v bližini glavne mestne vpadnice in železniške postaje omogoča odlično povezavo z mestnim središčem Ljubljane z različnimi oblikami javnega prevoza. S primestnim vlakom ste le 11 minut oddaljeni od mestnega središča, z različnimi linijami mestnega avtobusnega potniškega prometa pa povezani z vsemi deli mesta Ljubljane ter njegove bližnje in širše okolice.

Stanovanjska stavba, vila blok

Stanovanjska stavba predstavlja del nove stanovanjske soseske, ki je načrtovana v skladu z visokimi bivanjskimi standardi. Zasnovana je kot manjši večstanovanjski blok, vila blok, ob mirni ulici, kot prvi v nizu prostostoječih stavb, obdanih z odprtimi zelenimi površinami. Povezuje jih skupna kletna etaža, kjer bo urejena večina parkirnih površin. Zunanje, pretežno zelene površine, so načrtovane za stanovalce; namenjene so druženju in igri otrok.

V pritličju, treh nadstropjih in terasni etaži vila bloka je načrtovanih 20 sodobnih, funkcionalno oblikovanih stanovanj, različnih velikosti. Povezujeta jih dvoramno stopnišče in dvigalo, ki vodita do shramb in parkirnih mest v kletni etaži. Pritlična stanovanja imajo prostorne zunanje atrije, stanovanja v zadnji etaži večje terase, vsa ostala stanovanja pa balkone, kar nudi dodatno bivanjsko ugodje. Stanovanjski blok je preudarno načrtovan z izbranimi materiali in z upoštevanjem visokih zahtev glede energijske učinkovitosti, tako da po izračunih sodi v energijski razred B1.

Pri načrtovanju smo sledili misli, da je stanovanje dom in da mora stanovalcem zagotavljati vse, kar je za prijetno bivanje potrebno. Vse stanovanjske enote so zasnovane racionalno in udobno, v kletni garaži je prostor za parkiranje in shrambe. Prav tako je v kleti tudi prostorna kolesarnica oziroma večnamenski prostor. Zunanja ureditev je ozelenjena in urejena z otroškim igriščem.

Spletna stran projekta: http://www.medcesnjami.si

Energ. razred: B1 (15 - 25 kWh/m2a)

Prodajalec: LIN nepremičnine d.o.o.
Naslov: Verovškova ulica 64, 1000 Ljubljana
Telefon: 01/360-24-24, 031/662-900
E-pošta: info@medcesnjami.si
Spletna stran: http://www.medcesnjami.si